• Aqiff kena chicken pox! - Kejadian berlaku pada 16 mei 2017 Nasib baik ada cuti kuarantin for 5 days tak termasuk sabtu ahad ๐Ÿ˜๐Ÿ‘ Kat muka byk.. front abdomen tak byk sgt.. tapi...
    1 day ago
  • Tempat dan Aktiviti Menarik di Bratislava - Bratislava ialah ibu negara Slovakia. Ia sebuah negara yang terletak di tengah2 antara Czech Republic, Austria, Hungary, Ukraine dan Poland. Slovakia sebel...
    3 months ago
  • April Baby Coming Soon! - Lamanya tak update blog. Cerita memang macam-macam ada dalam kepala, tapi masa sangatlah limited. Selalunya tak ada masa nak sort photos *(resize and filte...
    3 months ago
  • Terobek 3rd birthday abam uwais - Inilah untung bila mama seorang baker. Sampai 3 kali si abam uwais tiup lilin. Birthday abam actually 24hb jan yang lepas. Mula2 dengan kek karamel slic...
    3 months ago
  • Unboxing my new Nescafe Gold Blend Barista - Hey fellas! Just to let you know that I have got myself a yummy sexy personal barista at home. Am I lucky or what? Haha… Not that barista with the beard fr...
    8 months ago
  • Cara Untuk Memutihkan Kasut dan Baju Sekolah - Assalamualaikum Bila dah mempunyai anak yang bersekolah, antara isu yang menjadi topik hangat mak-mak muda lagi hot termasuk saya ialah isu kasut sekolah...
    1 year ago
  • I am a milk factory and I am proud of it... - From where we leave the blog atmosphere, I actually got pregnant and had given birth to a healthy bouncy baby boy somehow about 19 months ago. Khalis is gr...
    1 year ago
  • salam 2015 - * ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠฺฉู… * ใ“ใ‚“ใซใกใฏ q(^_~)p i miss blogging miss jotting down my life journey.. maybe i should start blogging again..
    1 year ago
  • Good bye - My last post. Good bye Subscribe to my updates
    1 year ago
  • Lari paling jauh - Hai hai hai... Tak sangka rupenye dah lama aku tak update blog. Eh sebenarnye aku dah lupe pun yang aku ni pernah membela seekor blog. Tiba tiba masa drive...
    2 years ago
  • Her book - 365 days with the Prophet Muhammad - First i want to review this book of hers that we havent finished it yet even though we bought this last year! Reason being, I told Nasya that we will read ...
    2 years ago
  • Lesson learned today.. - Today PPKI celebrate our annual Pre-Graduation & Birthday Celebration for our special kids. I sat next to my new boy and his mother. My new boy H is a br...
    2 years ago
  • Sarang Apakah Ini? - Fuhhhhh fuhhhhhhh Assalamualaikummmmmmmmmmmmm Sebbaik ingat lagi password blog sendu ni. Klau tidak, memang jatuh hukum campak blog ke Lautan Hindi je. W...
    3 years ago
  • Kelambi Kids T Shirt Art Class - come join the fun with us at Kelambi Kids.
    3 years ago
  • The Next Attempt - You must be wondering why all of a sudden I start blogging again. What, no? Nevermind...I am actually practicing my writing (although this can't be regarde...
    3 years ago
  • *ehem* - Assalamualaikum tuan tanah.. Tuan tanah dah lupa tanah.. Takpela.. Janji tak lupa password sudah kan.. kihkihkihh.. Nampak sangat ko dah xde keje kan elly, ...
    4 years ago
  • Yaya terkini - ASSALAMUALAIKUM... Masyallah setelah sekian lama aku tak update blog, baru sekrang aku tergerak hati nak update blog. Ramai yang bertanya di FB, email ma...
    4 years ago
  • MYR 1 horse ride - MYR 1 is still valid and it is valid for something that we thought is expensive. But this is only available at Taman Tasik Titiwangsa KL. Yes, ppl MYR 1 fo...
    4 years ago
  • - KISAH WILLIAM YAU ZHEN ZHONG - - I'm pretty sure by now almost semua mother's kat Malaysia tau pasal kisah mendiang adik Willain Yau Zhen Zhong kan? Tak tau?? Then sila la google. Huhu.. ...
    4 years ago
  • Remember me? - Hello :) Ah... where I should start? Almost a year without writing anything. this is soo awkward haha Some of my favorite blogger stop writing. well... not...
    4 years ago
  • Throwback Thursday : The worst day in my entire life so far. - Hari tu kami bertiga sangat happy sebab kami akan dapat tau gender baby. Dah excited nak start shopping barang baby. Tapi...rupanya hari tu hari paling ...
    4 years ago
  • JovianRTW 2012 baybeh! - 4 hours worth of queuing! from 7am to 11am berboxing secara aman with the rest of jovian's gorgeous girls. finally got my hands on my Jeanne. JovaC was out...
    4 years ago
  • salam penghujung ramadhan...semoga kita sentiasa dibawah payung rahmat - eeerrk mayi akal sudaaaaa....lama weh tak asah otak dan jemari tuk karang mengarang.... apapun ai totap merindui uolsssssssssssss
    4 years ago
  • Lama Hilang - Tajuk tiru Ummi Kini kembali :) Picture taken on the way to office. Beautiful clouds:) Beautiful day:)
    5 years ago
  • Assalamualaikum.. - Pekabo? ;) Lama giler Minggu Tomyam ye dok? Ampunn.. Okeh, harini terajin nak share something ngan korang (yg sudi). Esok kan bebudak dah start schooling ...
    6 years ago
  • Away - Hi people! I will be away from blogging for now until God knows when. I don't go anywhere. I'm still here in this country and I still work at my working p...
    6 years ago
  • MPH Offline - Owwwhh.. Sungguh terharu. MPH website is been blocked by company network. So seronok. Ingat nak beli buku Wardina, 'Siapa Alien?' Perkara sudah diajukan k...
    6 years ago
  • new life ... - Salam to everyone. It has been almost 4 months I've been fully housewife. The routine is not that bad actually if you can tackle it. Now at least i've more...
    7 years ago

Sunday, January 04, 2009

"Saya pergi sekolah"

Hari pertama sessi kelas Faris berjalan lancar. Good!!. Sehari sebelum kelas, saya & en.suami berulang kali bagi pesanan kat Faris supaya bangun tidur awl, jgn menangis dlm kelas, belajar elok2, jgn main2 dlm kelas, jgn jerit2 dlm kelas bla bla... Syukur Alhamdulillah, segalanya baik belaka hari itu.

Faris sgt excited dari awal bangun tidur hinggalah dah sampai depan pintu kelas.



myBie masuk dan belajar bersama Faris sepanjang 1jam sessi pembelajaran. Sepatutnya saya yg masuk belajar, tp mungkin terlebih overdose excited atau cuak, mak sakit perut memulas2. So, bermula next week saya akan masuk belajar dgn Faris =)




myBie ckp tahap concentration Faris dlm kelas ialah 80%. Kira oklah tu utk pertama kali belajar dlm suasana yg berbeza..ada sensei, ada meja & bangku, ada white board, ada kawan2, ada big picture board.

Saya tak payah nak pening2 kalau Faris nak claimed ne-nen sbb kat kelas ni ada disediakan Breastfeed room & bilik Solat. Sungguhlah mak kagum sbb rata2 yg dtg belajar adalah orang C*n* dan kelas ni milik org Jepun tp masih mementingkan keperluan org Islam(bilik solat).



**Saya tak dapat amik gambar atau vid dalam area kelas sbb dilarang sama sekali.