Sunday, January 04, 2009

"Saya pergi sekolah"

Hari pertama sessi kelas Faris berjalan lancar. Good!!. Sehari sebelum kelas, saya & en.suami berulang kali bagi pesanan kat Faris supaya bangun tidur awl, jgn menangis dlm kelas, belajar elok2, jgn main2 dlm kelas, jgn jerit2 dlm kelas bla bla... Syukur Alhamdulillah, segalanya baik belaka hari itu.

Faris sgt excited dari awal bangun tidur hinggalah dah sampai depan pintu kelas.



myBie masuk dan belajar bersama Faris sepanjang 1jam sessi pembelajaran. Sepatutnya saya yg masuk belajar, tp mungkin terlebih overdose excited atau cuak, mak sakit perut memulas2. So, bermula next week saya akan masuk belajar dgn Faris =)




myBie ckp tahap concentration Faris dlm kelas ialah 80%. Kira oklah tu utk pertama kali belajar dlm suasana yg berbeza..ada sensei, ada meja & bangku, ada white board, ada kawan2, ada big picture board.

Saya tak payah nak pening2 kalau Faris nak claimed ne-nen sbb kat kelas ni ada disediakan Breastfeed room & bilik Solat. Sungguhlah mak kagum sbb rata2 yg dtg belajar adalah orang C*n* dan kelas ni milik org Jepun tp masih mementingkan keperluan org Islam(bilik solat).



**Saya tak dapat amik gambar atau vid dalam area kelas sbb dilarang sama sekali.